World Trade Center – New York idag

World Trade Center – New York idag

Den 11. september 2001 blev USA ramt af det meget omtalte terrorangreb mod World Trade Center. Det ændrede mange ting i USA og i New York City. På ingen tid blev brandmænd de nye helte i byen, fordi flere af dem ofrede deres eget liv for at redde andre.

I mange år var der kæmpe debat om, hvad der skulle ske med området efter angrebet. Nogle mente, at man skulle lade området stå tomt for at minde de mange mennesker, som mistede livet. Men andre mente, at det ville vise terroristerne, at de havde vundet, og derfor mente andre i stedet, at man skulle bygge noget nyt og endnu større end The Twin Towers.

Gruppen, der ville have noget nyt, vandt. Men der er stadigvæk et memorial site for ofrene, som du bør se, når du er der.

One World Trade Center

Det ene tårn er erstattet af et nyt kæmpe World Trade Center, som med sine 541 meter er den højeste bygning i USA. Det er den sjette højeste i verden.

Det er arkitekten David Childs, som har stået for at tegne den smukke bygning.

BBC har endda lavet en glimrende dokumentar om denne flotte bygning. Du kan se den gratis her.

2nd World Trade Center

Denne bygning er ikke færdig endnu, men den tegnes faktisk af vores helt egen Bjarke Ingels. Det er helt klart en af de største opgaver, som han har fået, og det det er spændende projekt, som vi er mange danskere, som glæder os til at følge med i.

Der kommer til at være 81 etager, som kommer til at indeholde en række virksomheder. Den kommer til at være 410 meter høj.

3 World Trade Center

Den er heller ikke blevet bygget færdig endnu. Den bliver kaldt for 3 World Trade Center eller 175 Greenwich Street, da den ligger på den vej.

Den er tegnet af den britiske stjernearkitekt Richard Rogers. Bygningen var ikke en del af the twin towers, men var den bygning, som væltede på den anden side. Ja, det er den bygning, som mange konspirationsteorier handler om. Du kan tjekke en af dem ud her under, hvis det er noget, som du gerne vil vide om.

Hvis det er et emne, som du går op i, vil vi dog anbefale dig, at du ser BBC’s dokumentar The Conspiracy Files, som går gennem de mange teorier.

4 World Trade Center

Den er åbnet og er tegnet af Fumihiko Maki fra Japan. Bygningen er flot med sine 72 etager. Bygningen kaldes også for 150 Greenwich Street, da det er bygningens adresse.

Se 9/11 Memorial og museum

Det er selvfølgelig flot at se på de nye bygninger, men der er ingen tvivl om, at området desværre er blevet kendt pga. terroristangrebet.

Så når du er i New York vil vi anbefale dig, at du ser ders 9/11 Memorial og tilknyttet museum. Det er en trist begivenhed, og det er sundt at huske på, hvad der skete her.

På museet kan du se, hvad der skete på dagen, og hvem der mistede deres liv. Desuden kan du læse om det kæmpe arbejde, som de lavede efterfølgende for at rydde op i byen.

Thea Larsen

Læg din besked