10 ting du ikke må gå glip af mens du er i New York

10 ting du ikke må gå glip af mens du er i New York

Der er mange ting, du kan lave i New York. Ja faktisk sker der så meget, at det kan være svært at vælge, hvad du skal se. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med, hvad du skal se, når du tager til New York.

Her får du ti ting, som du skal love os, at du oplever, når du tager herover.

1. Ellis Island og Frihedsgudinden


Der er næppe nogen, som tager til New York og ikke oplever Frihedsgudinden. Når du tager på tur derhen, så kommer du også forbi Ellis Island, som er en helt fantastisk oplevelse.

Ellis Island var den ø, som immigranter kom til, når de ankom til USA i gamle dage. Her blev de noteret med navn. Der er masser af historie her, og det giver et fedt indblik ind i USA’s historie som immigranternes land.

Frihedsgudinden var det første, at immigranter så, når de ankom til New York og til det nye spændende land. Mulighedernes land.

2. Central Park

Hvis du er i New York om sommeren, så skal du opleve livet i og omkring Central Park. Det er en kæmpe park, som går fra 59th street til 110th street. Så det er et kæmpe område, og det er cool, at de har sådan et kæmpe grønt område midt i en kæmpe by.

3. 9/11 Memorial

Da New York blev offer for et terrorangreb den 11. september 2001, ændrede det hele USA syn på omverden, og det ændrede også, hvordan verden foregik. Det er stadigvæk noget, som vi kan mærke i dag.

Derfor er det værd at besøge dette historiske sted for et af de værste terroristangreb. Her bliver alle ofrene for angrebet mindet, og det giver en kuldegysninger at tænke på, hvordan de må have haft det dengang.

4. MoMA

MoMA er et kendt museum, og det står for Museum of Modern Art. Det er et kæmpe museum, hvor du let kan bruge mere end en dag, hvis du virkelig vil se det hele.

De har kunst fra alle mulige forskellige perioder, og hvis du kun oplever et af deres mange museer i byen, så skal du vælge det her.

5. Brooklyn Bridge


New Yorkere elsker Brooklyn Bridge, som knytter Manhattan sammen med Brooklyn. Man kan gå hele vejen over 486 meter, og derfor er der mange, som løber og cykler på den. Den har en flot udsigt udover East River. Når du går fra Brooklyn til Manhattan kan du se den flotteste skyline.

6. Grand Central Terminal

Hvis du tager på en tur væk fra New York til nogle af de mange andre byer, så rejser du sikkert fra Grand Central Terminal. Det er en kæmpe togterminal, som er den største i verden. Hver dag bruger mere end 700.000 mennesker denne terminal.

Du bør opleve den om dagen med alle de mennesker, som der er ved den. Det er en fantastisk oplevelse. Især når du ikke selv skal nå noget, og bare kan stå og kigge på de travle amerikanere.

7. Staten Island Ferry

New York skal selvfølgelig opleves fra vandet. Når du ser Ellis Island og Frihedsgudinden, så sejer du derud. Men færgen fra Manhatten til Staten Island tager ca. 25 min, og den er gratis.

Det er en fantastisk måde at opleve Manhattens skyline på, når du tager retur. Desuden sejler du også forbi Ellis Island og Frihedsgudinden. Så du skal ikke snyde dig selv for denne tur.

8. Se teater på Broadway

En af grundene til, at mange tager til New York, er, at de har et fantastisk teaterliv. De fleste kender nok Broadway, som er den fineste vej, når det kommer til teater. Her kan du se alt fra Hamilton til Løvernes Konge.

Der er teater hele året rundt, så du kan altid tage hertil. Desuden er der også teater alle andre steder i byen, da det er en kæmpe teaterby.

Tjek på https://www.timeout.com/newyork/theater for at se, hvad du kan se.

9. Tribeca

Der er mange nye hippe områder i New York og et af disse områder er Tribeca. Du bør opleve det, og du vil helt sikkert ikke fortryde det. Der sker altid noget i dette område.

Her er en masse hippie restauranter og folk ser pæne ud.

10. Spis pizza

Du kan ikke tage hertil uden at smage deres pizza. Newyorkere mener selv, at de har verdens bedste pizza, og de hader de pizzaer, som du får i resten af USA.

Det er ikke ligesom italienske pizzaer, selvom der er et Little Italy i New York. Det er også et hyggeligt område at opleve, og du bør også tage hertil. Brug app’en Yelp til at finde ud af, hvor du skal købe pizza henne.

Hvis du har brug for endnu flere idéer, kan du tjekke denne video.

Thea Larsen

En tanke om "10 ting du ikke må gå glip af mens du er i New York"

JulieUdgivet på  4:53 am - okt 10, 2017

Wauw! Nu glæder jeg mig endnu mere til turen går til NYC til januar! Fedt og overskuelige ideer <3

Læg din besked