Sådan kommer du lettest omkring i New York

Sådan kommer du lettest omkring i New York

Det fede ved at være turist i New York er, at du slet ikke behøver en bil. I mange andre amerikanske byer, har du ikke mulighed for at se noget, hvis du ikke lejer en bil.

Men bare rolig i New York City kommer du ikke til at opleve nogle problemer uden en bil. Faktisk ville det være langt mere besværligt for dig, hvis du lejer en bil, for det er umuligt at parkere og køre rundt i byen.

Istedet kan vi anbefale nogle af disse muligheder som er listet her under. Vi kan også anbefale dig at se denne Youtube video, hvor de gennemgår alle dine muligheder.

Subwayen er din bedste ven

Alle i byen bruger dagligt subwayen, da den er let og hurtig. Du kan komme alle steder hen med den. Det kræver, at du ofte skifter fra en subway linje til en anden. Men det er virkelig simpelt at finde rundt i.

Du kan downloade dette kort over de forskellige subways og toge generelt, når du skal til New York City. På alle stationer kan du også få et gratis kort over toglinjerne og det burde dit hotel også kunne hjælpe dig med.

Herudover er der også skilte på alle stationer, så det burde ikke være noget problem at finde rundt.

Bo centralt og gå rundt

Hvis du allerede har krydset mange af de ting af, som du gerne vil se, så kan du ligeså godt finde et hotel, som er tæt på mange af de ting, som du gerne vil se.

For ofte er der ikke særlig store afstande, og så kan du ligeså godt gå rundt. Det er ikke for at spare penge, for du kan købe et ugekort til Subwayen, og det vil vi anbefale, at du gør.

Men det skyldes mere, at når du går rundt, så kommer du også til at opleve byen. Du skal dog være OBS på, at byen er meget varm om sommeren og ekstrem kold om vinteren. Det betyder, at du skal sørge for at tage behageligt tøj på.

Du burde ikke have de store problemer ved at komme ind med shorts de fleste steder. Men hvis I skal på restaurant, kan de have en dresscode, og så bør du tage en subway eller Uber rundt den dag.

Tag en Uber

Selvom Uber ikke længere findes i Danmark, så lever de i bedste velgående i USA. Vi vil anbefale dig, at du downloader app’en til din mobil, og så benytter dem til at komme rundt .De har mange fordele i forhold til at tage en taxa.

Det kan være svært at pejle en taxa i New York City, når du er turist, da de indfødte er langt mere aggressive og gode til at få dem. I stedet for at slås med lokale om en taxa, så er det lettere at trykke ind på app’en og bestille sin Uber.

Desuden er det også smart, at du kan få et nøjagtigt estimat for, hvad turen koster, inden du sætter dig ind i den. Med en taxa er man aldrig helt sikker på, hvad det kommer til at koste, og det kan være en anelse frustrerende.

Busser

Der er også en række busser i byen, og de koster sjældent særlig meget at tage. Men det ofte lettere at tage subwayen eller en Uber, når du skal nogen steder hen.

Vi vil sige, at du skal vælge at gå, når det er muligt for at suge atmosfæren til dig. Herefter ville vi tage subwayen, da det er en sjov oplevelse og den fungerer. Hvis du skal noget vigtigt, eller du ikke er sikker på, hvordan du kommer derhen med Subwayen så tag en Uber.

Du kan købe et midlertidig abonnement til din mobil, som du kan bruge, når du er der. På den måde har du også data på din mobil, så du kan gå på sociale medier på din ferie.

Thea Larsen

Læg din besked