Transport til og fra lufthavnen

Transport til og fra lufthavnen

Et af de spørgsmål vi oftest hører er folk der ikke ved hvordan de skal komme til og fra lufthavnen. Det kan enten være fordi det skal være så let som muligt, eller fordi alle mulighederne virker dyre. Jeg har derfor sat mig og samlet en række muligheder i både New York og København i flere prisklasser så du selv kan vælge den transport der passer bedst til din pengepung og tur.

Transport i New York

I New York er der to lufthavne, den kendte JFK og den lidt nyere Newark. Jeg ser derfor på muligheder fra begge lufthavne.

Carservice

Vil du gerne let frem, uden at betale kassen, er carservice svaret. Det er en chauffør du booker hjemmefra, eller igennem hotellet (Det er oftest billigst selv at booke). Din chauffør står så klar i lufthavnen med et skilt når du ankommer, tager din kuffert og kører dig direkte til dit hotel til en allerede aftalt pris. Min erfaring er at dette kan skaffes for ca. 100 USD til de fleste hoteller og du sparer let en time du ellers havde brugt på at vente på en taxi osv.

Er i 2 personer eller flere begynder priserne hurtigt at blive mere spiselige og så kan i prøve en Taxi senere når i står på Manhatten og gerne vil retur til hotellet eller ud og se noget mere af byen.

Limousine

Denne transportform hænger i stor stil sammen med carservice da produktet er det samme, det er blot bilen der er udskiftet med en limousine. Er i på en romantisk weekend, bryllupsrejse eller lignende kan det være en god overraskelse og prisen er stadig spiselig. Skal i hentes i lufthavnen i limousine skal du forvente en pris der starter omkring 200 USD

Taxi

Carservice og Taxi er de to klart mest brugte transportformer til og fra lufthavnen, men hvor man kunne tænke at Taxi er meget billigere er det ikke altid tilfældet. Fra lufthavnen og ind i byen kører de med et flat fare, der fra Newark er lige omkring 85 USD og fra JFK er omkring 60 USD.

Offentlig Transport

Er du på en billig weekend getaway er et af de steder du kan spare mange penge transporten. Fra begge lufthavne går der et såkaldt airtrain der minder om metroen, men kører oppe i luften. Fra lufthavnen er der store skilte til det og en tur fra lufthavnen til Manhatten koster ca. 15 USD pr person med det offentlige hvor du først tager airtrain et stykke og derefter deres subway.

Lige her er lufthavnen god med information, vil du se tidstabeller og lignende er her for JFK og her for Newark

 

I lufthavnen finder du kort som dette der let hjælper dig med at finde det rigtige tog.

 

 

Transport i København

I København har du måske allerede parkeret bilen, men bor du i byen eller skal du længere, kan København være lige så uoverskuelig som alle andre storbyer. Jeg har derfor samlet et par enkelte tips til enten den ekstravagante tur til lufthavnen eller den billige.

Limousine

I Danmark er det også muligt at overraske kæresten, daten, forretningsforbindelserne eller familien med en tur de sent vil glemme. Skal i på en lækker luksusweekend til New York er der ikke en bedre måde at blive hentet på end i en limousine hvor i kan sidde sammen og hygge jer imens i glider igennem trafikken til lufthavnen.

Hvor der i New York ikke er mangel på firmaer med limousiner og inde i byen holder de og kan prajes ligesom taxier, så er det en anden sag i Danmark. Jeg kan anbefale at du på forhånd tager fat i LimousineTur.dk der er nogle af de største i Danmark. Dem har jeg selv brugt flere gange.

Offentlig Transport

Metroen og fjerntoget afgår direkte fra lufthavnen og skal du til en større by som Aarhus, Aalborg, Vejle eller Odense slipper du helt for at skifte tog, du går bare op og køber en billet og sætter dit ind i toget.

Med de nye metrolinjer kan du snart skifte på Nørreport og tage metroen helt til hovedbanegården, hvor du idag skal skifte fra Metro til Stog.

Thea Larsen

Læg din besked