Hiking i New Paltz

Hiking i New Paltz

Går du meget op i historie og kultur, så er New York en af de bedre byer at tage til eller stater for den sags skyld, som det jo også er. Staten New York er ganske stor, og der er både natur, kultur og historie at besøge og se. Bl.a. så er der den lille, historiske by New Paltz, som ligger et stykke væk fra New York City, men som helt afgjort er et besøg værd, uden tvivl.

En oplagt mulighed kunne være at hike enten rundt i byen eller dertil, da den ligger ca. 130 km væk fra New York City. Sidstnævnte kan dog også ske via bil eller offentligt transport, hvis ikke hele turen skal gå op i at vandre.

New Paltz – En historisk by

I den historiske by, der blev grundlagt i 1678 af franske bosættere, kan der opleves en sjældent set amerikanst kulturarv. Meget lig den der kan findes Washington D. C., omend kulturarven i New Paltz bærer præg af den lidt mere nordlige placering.

I byen findes State University of New York at New Paltz, som blev grundlagt i 1828, udover er Elting Memoiral Library et besøg værd,  her er der mulighed for at gå på opdagelse i de mange gamle bøger og søge information frem om lokalsamfundet, der ellers ikke lige bliver vurderet vigtig nok af det lokale seo bureau til at have liggende online.

Udstyret er vigtigt

Når det kommer til at tage på vandretur er udstyret utrolig vigtigt, det kan minde meget om nødvendigheden er sikkerhedssko på arbejdspladsen eller klipklapper på stranden. Noget der er vigtigt at bruge her er solide vandrestøvler, der er godt ventillerede, men også meget gerne vandtætte, da du helst ikke ønsker våde fødder, hvis et regnvejr sætter ind. Der kan nemt være 130km til nærmeste hotel i New York City, og det er langt som gennemblødt.

Ønsker du at udfordre dig selv med en længere vandretur er det også muligt, men her skal du huske den rigtige oppakning, dette er dog mest relevant hvis du vil på tur i området omkring byen. Mindst 3 liter vand til en mand til en dag ligesom tre måltider er en god ide. Da der lever vilde bjøren i USA, så skal maden helst være frysetørret, for ikke at tiltrække de store dyrs opmærksomhed.

 

Thea Larsen

Læg din besked