Din tur til New York

Din tur til New York

Nu har jeg efterhånden skrevet spalte op og spalte ned om New York og det vilde er jo at jeg kan blive ved. Så det gør jeg! Hvornår skal du afsted til byernes by? Til stedet “hvor det sker”, byen med de mange millioner mennesker og muligheder?

Hvad kan du forvente?

Måske du allerede har leget med tanken, måske du ikke har. Det er ikke til at sige. Men en ting er sikkert og det er at det værd at overveje! Det er en unik rejse, hvor du vil opleve den amerikanske kultur helt tæt på, du får ikke landlig idyl, men rejser du fra en storby hvor selv bor, så vil du helt sikkert føle dig hjemme. Også selvom den eneste rigtige storby i Danmark er København.

Du vil blive mødt af en kæmpe lufthavn ved din ankomst, hvor der vil være et væld af mennesker, og her er tale om alle kulturer, det er ikke bare det samme som det er tæt på herhjemme. Det er en multikulturel by med mange forskellige mennesker og personligheder. Derudover så er alt større, men det har jeg helt sikkert allerede skrevet lidt om. Du bliver mødt af mere af det hele. Bilerne er større, der er stort set ingen cykler, og mængden af taxaer får Rådhuspladsen til at blegne i forhold til.

Derudover vil du kunne forvente rigtig billig fastfood og en frygtelig masse steder at fornøje dig. Der er et utal af steder at fordrive tiden med oplevelser. Lige fra fastfood steder til tøjbutikker til elektronikbutikker osv. Mulighederne er mange og det hele er noget billigere end herhjemme.

Forbered dig grundigt

Inden du tager afsted skal du huske at forberede dig grundigt. Her tænker jeg især på visum, som skal søges inden afrejse. Det er en noget speget affære, hvor du vil blive spurgt om rigtig mange ting, og det er gerne kritisk. Grundet den massive terrortrussel mod landet, tages alle visumansøgninger dybt seriøst. Derudover skal du have styr på dit pas. Et stempel fra Nordkorea eller Iran er ikke altid lige heldigt, hvis du gerne vil have indrejse til landet, så bestil et nyt pas hvis det er tilfældet. Det er ikke lige den rette destination til afbudsrejser all inclusive for eksempel.

Derudover så husk at pakke efter hvor lang tid du er afsted og sørg for plads til at kunne få souverniers med hjem, da det altid kan være rart med et minde fra turen! Ellers er der ikke så meget andet at sige end god tur!

Thea Larsen

Læg din besked