Bliv god til offentlig transport

Bliv god til offentlig transport

Når du tager afsted til det store udland vil du ofte blive mødt af offentlig transport, hvor der samtidig vil være mange mennesker til stede på samme tid. Det kan være en stressende oplevelse især hvis du ikke er så godt kendt med det. Bor du i en stor by herhjemme, er det faktisk kun København som PT har en metro, men der findes jo tætpakkede tog over hele landet, men København er særlig slem og det skal jeg slet ikke lægge skjul på.

Forbered dig

Når du tager til New York vil du blive overrasket over mængden af mennesker på relativt lidt plads, der er rigtig mange mennesker i New York, og transportmidlerne er gerne fyldt godt op: Derfor jeg vil jeg anbefale dig at besøge København som storby herhjemme inden du begiver dig ud i ekstremerne, både for at se om det er noget for dig, men også for at mærke storbylivet uden det koster en formue.

Hvis du rejser på egen hånd er det især noget som jeg vil anbefale dig at gøre, da det virkelig kan give dig et indtryk af hvordan en storby fungerer, både på godt og ondt. NY som vi kalder det herfra, er en stor by og en dejlig by. Men transporten er ekstrem. Der er fart på i subwayen, og det er en god ide at kende de stop du skal bruge på forhånd, da det gerne er svært at høre hvad damen siger i anlægget.

Er det farligt at rejse med offentlig transport?

Svaret er nej, man skal ikke rende og være bange for det. Det giver ingen mening, og slet ikke i NY. Det er en sikker by, relativt set. Der er meget politi og der er mange mennesker, men USA kan være et oplagt mål for terror, men de slår bare så hårdt igen, at det ikke er ligeså hyppigt som i mindre lande, hvor symbolværdien måske er større.

Derudover kan vi tale kort om det sundhedsfaglige aspekt, for det er også til stede. Det er vigtigt at holde fast når du rejser med metro, men husk håndspritten i baglommen og brug den, det kan redde dig fra en slem forkølelse eller det som er værre. Risiko for lus kan også være en faktor, så husk gerne lidt luseshampoo når du alligevel er afsted.

God tur.

Thea Larsen

Læg din besked