?>

Husk disse praktiske forberedelser når du rejser til New York

Fly på vej til New York

Husk disse praktiske forberedelser når du rejser til New York

Før du rejser afsted

Når du skal rejse til New York, er det en god ide at være i god tid med at booke flybilletter. Der er ofte mange penge at spare, hvis du bestiller dine flybilletter i god tid før afrejsen. Der er dog en række praktiske foranstaltninger, der skal være på plads, før du rejser til USA.

For det første skal du være sikker på, at du er i besiddelse af et gyldigt pas. Der er ikke noget værre end at stå et par dage før afrejse, og så finde ud af at passet er udløbet. Derudover er det en god ide at have en rejseforsikring, hvis noget skulle gå galt på turen. Sidst men ikke mindst skal du have rejsetilladelse til USA. Heldigvis er Danmark en del af et Visa Waiver program, som kort sagt gør det muligt for danskere at rejse til USA uden visum. Dog kræves en såkaldt ESTA, som man helst skal ansøge om allersenest 72 timer før afrejsen.

Under og efter turen

På turen gælder det selvfølgelig om at nå at opleve så mange som muligt af alle de spændende facetter, som New Yorks pulserende byliv har at byde på. Du kan med fordel læse nogle af vores andre artikler her på siden. Der er masser af opleve, så det kan være en fin ide at forberede dig på, hvad du gerne vil opleve, før du rejser afsted. Så risikerer du ikke, at alt tiden pludselig er fløjet afsted, uden du har oplevet alle de ting, du har set frem til hjemmefra.

Hvis du har mulighed for det, så tag et godt kamera med på turen, så du kan få nogle lækre billeder og forevige din rejse. Det kan være fint med kameraet på en smartphone, men det er ikke helt det samme, som hvis du har fået taget nogle gode billeder med et spejlreflekskamera. Så vil du få billeder af en kvalitet, der egner sig til print.

Efter turen kan det godt betale sig at afsætte lidt tid til at evaluere rejsen. Her tænker jeg ikke så meget på at mindes de spændende oplevelser (det skal du selvfølgelig også, men det kommer helt af sig selv). Det gælder mere om at gennemgå alt det praktiske på rejsen. Hvis noget ikke er gået helt efter bogen, så kan du tænke lidt over, hvordan du undgår, at det samme sker næste gang, du skal rejse til USA eller New York.

Du skal især være opmærksom på, om der er noget på rejsen, som er glippet på en måde, så du kan få erstatning eller kompensation. Hvis dit fly har været forsinket kan du måske være berrettiget til en erstatning. Reglerne kan godt være svære at gennemskue, men heldigvis er der kyndig hjælp at hente. Flypenge er specialister i at hente dine penge hjem, hvis der skulle være noget erstatning at komme efter. Der er rigtigt mange, der slet ikke tænker over, at der kan være noget at hente, hvis flyet bliver forsinket, men det kan jo have store konsekvenser for din rejse – og det skal du selvfølgelig kompenseres for.

Tilbage er der vel kun at ønske dig en rigtig god rejse. Bare husk: Når du først én gang har været i New York, så kommer du hurtigt til at drømme om næste gang, du skal afsted.

Frederik Eriksen

Læg din besked