Hvilken rejseforsikring skal jeg bruge til USA?

New York panorama

Hvilken rejseforsikring skal jeg bruge til USA?

Har du planlagt en tur til staterne, men er usikker på, hvordan du sørger for at være ordentligt forsikret? Så læs med her, hvor du får en guide til rejseforsikring i USA.

Sundhedskortene gælder ikke

Først og fremmest skal du være klar over, at de almindelige sundhedskort ikke hjælper dig i USA. Hverken det gule, som gælder herhjemme, eller det blå, som blandt andet gælder i hele EU, kan du bruge til noget, når du er på den anden side af Atlanten. Du skal derfor selv sørge for at finde en privat rejseforsikring, så du er dækket ind, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Der er mange forskellige at vælge imellem, og de findes derfor også i alle prisklasser. Der er naturligvis ikke nogen grund til at betale unødvendigt meget for den, men samtidig er det heller ikke et sted, der skal spares for meget. Især i et land som USA, som i høj grad bygger på den personlige forsikring, er det vigtigt, at du er ordentligt dækket ind, og derfor kan det altså godt betale sig at investere nogle penge i det. I værste fald kan du risikere, at du selv skal dække samtlige udgifter, hvis du kommer til skade, bliver indlagt eller har brug for at komme forbi en læge, og det kan hurtigt blive en hel del dyrere, end hvis du på forhånd havde købt en omfattende rejseforsikring til turen. På informeo kan du læse alt om rejseforsikringer og hvordan de dækker.

Hvad skal forsikringen dække?

Når du skal vælge en rejseforsikring, er der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på. For eksempel skal du naturligvis sikre dig, at det er en forsikring, der gælder i USA. Det er ikke nødvendigvis givet, at en rejseforsikring gælder i hele verdenen, og har du for eksempel en rejseforsikring indbygget i din almindelige forsikring, er det langt fra sikkert, at den omfatter USA. Derudover skal du undersøge, hvad den helt konkret dækker, selv hvis den gælder i USA. Skal du for eksempel dyrke en form for ekstremsport, skal der nemlig en anden rejseforsikring til, end hvis du blot skal på daseferie. Ekstremsport indebærer alt lige fra dykning til skisport og river rafting, så tager du på aktiv ferie i staterne, skal du altså være særligt opmærksom på at finde en udbygget rejseforsikring.

Rejsebrev til USA

Når du har fundet den korrekte forsikring, skal du sørge for at få lavet et såkaldt ”rejsebrev”. Det er et bevis på, at du har en rejseforsikring, og det kræves mange steder i USA, at du har et sådant, hvis du skal have lægehjælp. I brevet står der ganske enkelt, at du er forsikret, hvad forsikringen omfatter, og i hvilken periode den er gældende. Derudover vil dit policenummer stå i rejsebrevet, så her har du altså alle de informationer, der er brug for, for at du kan få hjælp, hvis uheldet er ude. Det er dit forsikringsselskab, der udsteder rejsebrevet, så det er dem, du skal have fat i, før du drager afsted. Ved mange selskaber kan man bestille det på nettet og få det som pdf-fil, og dét er jo ganske nemt. Ellers kan du også ringe til dem og få dem til at sende rejsebrevet til dig, og så er du helt klar til at drage på eventyr i USA.

Frederik Eriksen

Læg din besked